Kalendarz wydarzeń
Wielki sukces uczennic z Malinowa – pierwsze miejsce w konkursie kulinarnym

VII edycja „Grzybobranie dla Gastronomii” to wydarzenie kulinarne, w którym wzięły udział uczennice Zespołu Szkół w Malinowie: Alicja Karczewska, Dominika Angowska i Kasia Popowska wraz z opiekunką panią Iwoną Szulc.
Nasze utalentowane dziewczyny z klasy gastronomicznej udowodniły, że pasja do gotowania, wiedza kulinarna oraz świetna współpraca idą w parze z wygraną. Podczas tego wydarzenia dziewczyny wywalczyły pierwsze miejsce, w którym rywalizowały ze szkołami z Kościerzyny, Bytowa i Gąsawy. Celem wydarzenia nie było tylko szerzenie wiedzy gastronomicznej, lecz także rozwijanie kreatywności kulinarnej, pracy zespołowej, a także nawiązywanie kontaktów z ludźmi z tej branży.
Wydarzenie trwało 3 dni (7-9 września) w Hotelu Kozi Gród w Pomlewie. Organizatorzy przygotowali program, w którym odbyły się m.in. warsztaty kulinarne podczas, których kucharze z całej Polski gotowali z uczniami, pokazy i prezentacje live cooking, prezentowali się regionalni wystawcy oraz odbył się IV konkurs kulinarny dla szkół „Sztafeta Kulinarna” na zasadzie black box, w którym Alicja, Dominika, Kasia i pani Iwona zajęły pierwsze miejsce z wiedzy praktycznej i teoretycznej.
Choć najważniejszym elementem konkursu była satysfakcja z wygranej i zaprezentowanie się jak najlepiej, to nie można pominąć atrakcyjnych nagród. Zwyciężczynie dostały vouchery, darmowe szkolenia oraz akcesoria kuchenne, które z pewnością przydadzą im się do dalszej edukacji i rozwijaniu pasji kulinarnej. Gratulujemy wygranej i życzymy dalszych sukcesów.
Julia Grochowska
(Na zdjęciu głównym pamiątkowa fotografia zwyciężczyń z panią nauczycielką i organizatorami / Fot. Wyższa Szkoła Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku/Zespól Szkół w Malinowie)





![Zaglądamy do Działdowa [film] Baner reklamowy zostań filmu zaglądamy do Działdowa](https://www.dzialdowo.pl/wp-content/uploads/2018/10/zagladamy-do-działdowa.png)























